el Taller dels Pastissets: Cupcakes de taronja

27 d’abril 2012

Cupcakes de taronja

Arriba el cap de setmana, moment en què molts de vosaltres aprofiteu per descansar i desconnectar, per retrobar-vos amb els amics i la família, anar de compres, sortir de festa... però els fanàtics dels pastissets i els cupcakes decorats no descansem mai i aprofitem aquests dos dies per tancar-nos a la cuina i rodejar-nos de cremes, estris i fondant! vaja, com la "loca de los gatos" però en mode pastissets!!! i com que aquest cap de setmana em toca treballar de valent he decidit donar-vos feina a vosaltres també... què me'n dieu, us ve de gust practicar amb uns cupcakes de taronja...?


La recepta original de la que vaig partir per a elaborar aquests fantàstics cupcakes és una de les que ens presenta la Marcela Capó al seu llibre Cupcakes. Si encara no el teniu us el recomano ja que té un munt d'idees per a fer uns cupcakes diferents.


Com sempre, vaig canviar algunes proporcions dels ingredients de la recepta original i n'hi vaig incloure d'altres perquè la recepta definitiva fos el més perfecte possible (pel meu gust, és clar!). El resultat és un cupcake amb un gust marcat a cítric i superesponjós, ideal per a combinar-lo amb una buttercream de xocolata... mmmmmmm!!!!




Ingredients:

75 g de mantega sense sal a temperatura ambient
150 g de sucre
4 ous L
80 ml d'oli de gira-sol
300 g farina de rebosteria (du inclòs el llevat)
250 g de melmelada de taronja
Suc de 3 taronges
Ratlladura d'una taronja
1 cullereta de postres d'aroma de taronja (opcional)

Amb aquestes quantitats obtindrem entre 12-16 cupcakes depenent del tamany de la càpsula que fem servir. Recordeu que heu de fer servir farina de rebosteria enlloc de farina normal, sinó no els cupcakes no us pujaran!



Pel que fa a l'aroma de taronja, jo vaig fer servir la marca Lorann que vaig comprar a la botiga de la megasilvita, però segur que en alguna de les botigues especialitzades de Barcelona també el podeu trobar (podeu remenar dins la pestanya On comprar). En cas que no n'aconseguiu per enlloc no us preocupeu, podeu prescindir de l'aroma.Únicament tingueu en compte que el sabor de la taronja al cupcake no serà tan intens, però bons ho seran igual! comencem que se'ns fa tard! primer de tot tamisem la farina i la reservem.




En un bol batem la mantega amb el sucre fins a obtenir una crema.




Sense deixar de batre afegim els ous, d'un en un. Recordeu que podeu trencar els ous, un a un, en un recipient apart, d'aquesta manera us assegureu que no caiguin elements estranys com trossos de closca o d'altres a la mescla...




Ara afegim l'oli de gira-sol, el suc de les taronges, la melmelada, i la ratlladura de pell de taronja. Batem fins que s'hagin integrat tots els ingredients.




Ànims que quasi hem acabat! sense deixar de batre afegim la farina de rebosteria, cullerada a cullerada.




Si heu aconseguit l'aroma de taronja ara és el moment d'incoporar-lo. Remenem amb l'espàtula per tal que s'integri a la mescla.



I ja està! ara només queda omplir les càpsules dels cupcakes fins a 3/4 de la seva capacitat i posar-los al forn a 170ºC durant uns 20-25 minuts, amb foc a dalt i abaix.
Una recomanació: quan compreu càpsules de cupcakes demaneu que siguin de bona qualitat i resistents al greix, així evitareu que se us desenganxin del cupcake un cop fora del forn, o que el paper quedi completament mullat i transparentat a causa del greix... després de tota la feinada això fa una ràbia...! us recomano de comprar-los a For the Cakes, en tenen un munt i tots de bona qualitat.




Per omplir els cupcakes jo faig servir una cullera per a boles de gelat. Apart de ser molt net perquè evita que tirem massa per on no toca, ens permet assegurar-nos que estem posant la mateixa quantitat a cada càpsula.



Un cop cuits els treiem del forn i els deixem refredar durant 5 minuts dins del mateix motlle. Després els passem a una reixeta perquè es refredin completament.




Tenen bona pinta, oi?! aquest és el cupcake que vaig fer servir per a elaborar els cupcakes de Pasqua que tant d'èxit van tenir (boníssims!!!). Podeu veure com van quedar i la recepta del buttercream de xoco aquí. No us diré que és el meu cupcake preferit perquè tots sabeu que per mi el millor cupcake del món mundial és el Red Velvet Cupcake!, però ara per ara aquesta és una opció que el segueix de molt aprop... realment deliciós i esponjós!!! Mireu mireu!




Mmmmmmmm!!! tots cap al super a comprar els ingredients, vinga! ;)




Per cert, voleu que les vostres aventures pastisseres siguin publicades a la pàgina del facebook del Taller dels Pastissets? envieu-me les vostres fotografies a l'email tallerdepastissets@gmail.com i les publicaré en un àlbum fet per tots vosaltres!

Que tingueu un bon cap de setmana!!!

2 comentaris:

  1. eI!!! els provaré a veure si tinc temps aquest finde!!! pero per mi, els millors son els Red Velvet!!! i mira que n'he fet de galeta maria, platan i caramel, pero els que estaben més bons eren els Red Velvet! els tornaré a fer :)

    ResponElimina
  2. Hola Sandra! i perquè encara no has provat els red velvet amb la crema de formatge, que aleshores caus rodona de l'emoció! jajaja! et seguiré insistint fins que et surti aquell frosting, és per menjar-lo a cullerades!
    Ja em diràs com que queden els de taronja, i si vols m'envies les fotos i les publico en un nou album al facebook junt amb les altres que has anat fent, ok?
    Un petonet!!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...