el Taller dels Pastissets: Buttercream de xocolata: uns cupcakes de pasqua diferents

10 d’abril 2012

Buttercream de xocolata: uns cupcakes de pasqua diferents


Molts de vosaltres els heu conegut a través del facebook del Taller dels Pastissets i avui els vull compartir amb tots aquells que encara no em seguiu per la xarxa social. El més provable és que estigueu pensant "ooooh, quins pollets de pasqua tan monos... jo mai podria menjar-me un animaló tan simpàtic i adorable!"... oi??? MENTIDA!!! ja us asseguro jo que no us durarien més de 5 minuts a la nevera!!! sota l'aparença d'aquestes dolces criatures s'hi amaga un cupcake de taronja amb buttercream de xocolata... per llepar-se'n els dits!
  


Ni us imagineu l'oloreta que sortia de la nevera, nyam nyam nyam! però què és això del buttercream i com es prepara? es tracta d'una crema de mantega i sucre glass amb algun ingredient "secret" més que us explico tot seguit. Però primer deixeu-me que us acabi de presentar els protagonistes d'aquesta entrada. Amb tots vosaltres el pollet entremaliat!

  
  

Suposo que el següent pollet no es va poder resistir a la flaire de la xocolata perquè al matí següent me'l vaig trobar clavat al cupcake i amb el cul en pompa... qui no hagués fet el mateix al seu lloc, oi?




Els ous que acompanyen els cupcakes són de xocolata per dins i caramel per fora. Els més petits els vaig aconseguir a la botiga For the Cakes que ara està de celebració amb diverses ofertes i descomptes.




Nois, una foto de grup... digueu Lluiiiiiiiiiís!!!




Què me'n dieu, quin és el vostre preferit? us dono 5 minuts per pensar-ho, el temps que trigarem a preparar la buttercream de xocolata. Som-hi!  




Ingredients:

250g de mantega a temperatura ambient
250g de sucre glass tamitzat
100g de xocolata negre (jo n'he fet servir una amb un 55% de cacau)
1 cullera aprox. de llet sencera (1 tablespoon)
1 cullereta de postres aprox. d'extracte de vainilla (1 teaspoon)

Coses molt importants a tenir en compte si voleu que la crema us quedi bé a la primera:

1) La mantega ha d'estar a temperatura ambient. Això vol dir que hem de treure la mantega de la nevera unes quantes hores abans de fer-la servir (a l'hivern la nit abans i a l'estiu amb 2-4 hores fora de la nevera n'hi haurà prou). La consistència ha de ser semblant a una crema, que la pugueu aixafar sense problemes amb la cullera. Si la consistència no és l'adequada la crema quedarà un xurro... Per cert, hi ha mantegues que no van gaire bé per fer aquest tipus de crema, us desaconsello totalment la del Mercadona. Per contra la del LIDL dóna uns resultats molt bons.

2) El sucre ha de ser glass, o en el seu defecte sucre comú picat amb la thermomix. Si li posem sucre comú sense triturar la crema tindrà una textura granulosa gens agradable. Ah, i l'heu de tamitzar, és a dir, passar per un colador petitet o tamitzador!

3) Al incorporar la xocolata fosa aquesta ha d'estar FREDA, ni calenta ni tèbia, FREDA, ok?

Si compliu aquests 3 requisits l'èxit està assegurat! vinga, comencem! primer de tot fonem la xocolata al microones i la reservem. Per fer-ho trossegem la xocolata i l'escalfem per intervals de 30 segons, remenant entre interval i interval. Amb minut i mig en tindreu prou. 




En un bol posem el sucre glass tamitzat, la mantega, la llet i l'extracte de vainilla.




En aquest cas he fet servir l'extracte de vainilla de la marca Wilton. Batem a velocitat mitja durant uns 4-5 minuts fins que s'integrin tots els ingredients.




Passat aquest temps la crema haurà agafat consistència i el color es tornarà més blanquinós.



És el moment d'afegir-hi la xocolata fosa. Ens hem assegurat que la temperatura és l'adequada? recordeu que si encara és calenta ens desfarà la mantega i la crema es convertirà en una salsa!



Ara batem a temperatura mitja durant un parell de minuts més i llestos!


No em direu que no és ràpid, fàcil i que té una pinta espectacular???




La setmana que ve us ensenyaré a fer els cupcakes de taronja que són ideals per a combinar amb aquesta crema. Mentrestant... heu decidit quin pollet adoptaríeu? ;)




6 comentaris:

  1. Preciosos te han quedado espectaculare. saludos

    ResponElimina
  2. ooo que deliciosos deben estar, me encantan como haces los ojos a los muñecos tienes tu estilo personal y maravilloso. bss

    ResponElimina
  3. Reina...he de canviar l'hora que llegeixo els teus posts o em menjaré la meva companya!! ;-)

    ResponElimina
  4. Neblosa, tiramisusa... muchas gracias chicas, me alegro de que os hayan gustado! la verdad es que si que estaban buenos si... esto de los cupcakes es un vicio! ;) un besitoooo! <3

    ResponElimina
  5. Me encantan, los pollitos son preciosos, y los cupcakes tienen que estar deliciosos!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...