el Taller dels Pastissets: Red Velvet Cupcake... el millor cupcake del món mundial!!!

19 de febrer 2012

Red Velvet Cupcake... el millor cupcake del món mundial!!!


Ho reconec, sóc una addicta al Red Velvet Cupcake! des que el vaig tastar l'any passat que s'ha convertit en el meu preferit i us prometo que quan en menges un no pararies mai. M'encanta perquè és suau, esponjós, dolç i... vermell! vaja, que és i està "tremendíssim"!
Us explico una mica de què va: és un pastisset típic del sud dels Estats Units i el seu nom significa pastisset de vellut vermell. El pa de pessic es caracteritza per tenir un color vermell intens i brillant que s'aconsegueix gràcies al colorant que du incorporat. Aquest vermell contrasta amb el blanc de la crema de formatge que se li sol posar al damunt i que li dóna aquest aspecte i gust tan característic (i tan "tremendo"!!!). 
A les botigues especialitzades de Barcelona és fàcil trobar-lo en versió cupcake però als Estats Units el trobem també en versió pastís (Red Velvet Cake).
I què és el millor d'aquest pastisset? que és superfàcil de fer! si si, no us enganyo, no té cap truc ni complicació! bé, potser l'únic un pèl complicat és aconseguir els ingredients exactes per fer-los... però no us preocupeu perquè us apuntaré els llocs on trobar-los.
La recepta que jo utilitzo és la següent:


Ingredients per la massa (per uns 14-20 cupcakes segons la mida de les càpsules): 

2 ½ tasses de farina normal (uns 400 g aprox)
1 ½ tassa de sucre (uns 360 g aprox)
1 teaspoon de bicarbonat (1 culleradeta aprox)
1 teaspoon de sal (1 culleradeta aprox)
1 tablespoon de cacau en pols pur no desgreixat (1 cullera aprox)
2 ous tamany L a temperatura ambient
1 ½ tasses d'oli de girasol (uns 350 ml d'oli de girasol aprox)
1 tassa de buttermilk o llet àcida (uns 235 ml aprox)
25 g de colorant vermell en pasta o gel
1 teaspoon d'extracte pur de vainilla (1 culleradeta aprox)
1 teaspoon de vinagre blanc (1 culleradeta aprox)

Les quantitats venen indicades per cup (tassa), tablespoon (cullera) i teaspoon (culleradeta) que és la forma de mesura anglosaxona. Si no teniu aquest tipus de mesurador no us preocupeu, podeu fer la recepta igual amb les mesures aproximades que us poso entre parèntesi.


I què nassos és el Buttermilk i on el puc aconseguir...? és tracta d'una llet àcida que podeu trobar en algun Lidl i en algun Carrefour... però no en tots! per mi ha estat un malson aconseguir-lo però per fi tinc controlat un Lidl a Barcelona on sempre en trobo, concretament al carrer Lope de Vega, 112-114 (el localitzareu al costat de les mantegues i els iogurts amb el nom de Buttermilch). Què podeu fer si la botiga us queda molt lluny i no en trobeu enlloc més? tranquils, que no cunda el pánico! el podeu fabricar vosaltres mateixos posant en un recipient 1 tassa o 235 ml de llet normal i afegint-li 2 culleradetes de vinagre blanc. Ho remeneu i ho deixeu reposar uns 5 minuts i tindreu el vostre propi buttermilk casolà.
Pel que fa al colorant vermell en pasta jo utilitzo el color Poppy red de la marca Sugarflair, i l'extracte pur de vainilla de la marca Wilton. Aviat penjaré un post amb algunes de les botigues especialitzades en les que podeu comprar tota mena d'estris i ingredients, però de moment us avanço el link de la botiga manenas on podreu aconseguir el colorant i la vainilla.
Ah, i per últim el cacau en pols pur! aquest és menys complicat, jo el vaig comprar a la botiga Kokoa però en qualsevol botiga especialitzada en xocolata en trobareu. 
I fins aquí el més complicat! us ho dic de veritat, és molt més difícil reunir tots els ingredients que no preparar la recepta! comencem amb els ingredients secs:


En un bol posem la farina tamitzada (important tamitzar-la perquè no quedin grumolls), el sucre, el bicarbonat, el cacau i la sal. Ho barregem bé amb una cullera i ho reservem.   


Ara els hi toca als ingredients humits: en un segon bol batem els ous, l’oli de girasol, el buttermilk, el colorant, la vainilla i el vinagre blanc. Sobretot, sinó voleu que us quedi la cuina com un dels capítols de Dexter, tapeu el bol!!!



Poc a poc anem afegint els ingredients secs al bol dels ingredients líquids. Batem fins que s'hagin integrat del tot. Ens quedarà una cosa així:

Omplim les càpsules dels cupcakes fins a 2/3 de la seva capacitat i els posem al forn a 170ºC durant uns 20-25 minuts, amb foc a dalt i abaix. Recordeu que el forn s'ha d'escalfar a la temperatura justa durant 10 minuts abans d'introduir-hi els cupcakes! no val escalfar-lo a 220ºC perquè vagi més depressa!! l'escalfem a 170ºC durant 10 minuts, ok? amb el meu forn solen estar llestos en 22 minuts. Per saber si els vostres són cuits els punxeu amb un escuradents i si surt sec ja els podeu treure del foc.
Un cop fora del forn deixeu-los reposar 5 minuts dins del mateix motlle. Després passeu-los a una reixeta perquè es refredin.


I voilà, aquí els teniu! tenen una pinta deliciosa i us asseguro que estan encara millor! però "tunegem-los" una mica més...


Ingredients pel frosting de formatge: 

400 g de formatge tipus Philadelphia
1 ½ tassa de sucre glass tamisat (240 g aprox)
125 g de mantega fosa

Aquest frosting no té gaire complicació, l'únic que heu de tenir moooolt en compte és la temperatura de la mantega. Normalment per fer buttercream s'utilitza la mantega a temperatura ambient, això vol dir que s'ha de treure de la nevera unes hores abans de fer-la servir. Però en aquesta versió del frosting de formatge la farem servir completament FOSA i FREDA, per tant no és necessari treure-la de la nevera unes hores abans.

Primer de tot fonem la mantega: com que ens interessa que no agafi molta temperatura la posarem 1 minut i mig al microones en mode descongelació. S'ha desfet? si, oi? doncs la canviem de recipient perquè es vagi refredant completament.

En un bol batem el formatge philadelphia amb el sucre glass tamisat a velocitat mitja-alta fins que obtinguem una consistència semblant a la nata muntada (amb 3 o 4 minuts en tindrem prou). És important que el sucre sigui glass ja que sinó la textura de la crema es tornarà terrosa... si teniu thermomix podeu picar el sucre comú i utilitzar-lo un cop triturat, us sortirà força més barat. 


Baixem la velocitat de la batedora al mínim i afegim la mantega FOSA i FREDA. Què passaria si la mantega encara estigués calenta? que desfaria el formatge i la crema quedaria inservible per utilitzar amb la mànega. Així que ull amb la temperatura, ok?

Un cop integrada la mantega apugem la velocitat a mitja-alta de nou i batem durant 1 o 2 minuts més. Us ha de quedar un frosting amb aquest aspecte:


Ha sortit bé, oi? doncs a decorar!


Amb l'ajuda d'una espàtula allisem el cupcake fent servir el frosting de formatge, sobretot ens fixem en els laterals. Aquest pas no és estrictament necessari però veureu que el resultat final després de decorar-lo amb la mànega queda més fi i acabat. Però com us dic és opcional.


Per decorar aquests cupcakes he fet servir el bruquet 1 M de Wilton que li dóna una forma de rosa molt elegant a la crema.


Omplim la mànega pastissera amb el frosting de formatge. Per fer la rosa col·locarem la mànega una mica elevada al centre del cupcake, en angle de 90º respecte la taula. Comencem a pressionar-la de manera que la crema vagi sortint a la mateixa velocitat i pressió, sinó ens quedarà un xurro... i ara es tracta d'anar dibuixant una espiral cap enfora.


Queda elegant, oi? sobretot no desespereu sinó surt a la primera, ni a la segona ni a la tercera... la mànega pastissera és qüestió de pràctica (jo tot just ara començo a fer alguna decoració decent!).

Per últim us deixo una foto dels últims Red Velvet que vaig fer pels meus amics de l'arca de Noè. No em digueu que no us cau la bava només de mirar-los!


10 comentaris:

  1. Nuria convence a Ruth mañana para que me las haga el fin de semana!!!!!!

    ResponElimina
  2. Pero quina pintaaaaaaa!!!! ara ja no tenim excuses per fer-los i proba'ls,nyam,nya......

    ResponElimina
  3. T'ho recomano Miriam, estan realment bons!!! nyam nyam nyam :)

    ResponElimina
  4. Ai... això és molt difícil per mi encara...que sóc la rookie de les novates...ho deixaré per més endavant...de moment només sé fer el típic pastís de la mida de iogurt...jejeje

    ResponElimina
  5. Dissabte vinent em possaré a fer els CUPCAKES, ja vurem com em surten... tot sigui que despues d'enguarrar la cuina hagi de venir el Dèxter a netejar-ho tot!! jajajajajaa ha et penjaré les fotos! :)

    ResponElimina
  6. Ei!! avui he anat de compres pastisseres i ha sigut un infern eh! ni al hipercor del corte inglés ni al ALCAMPO hi ha BUTERMILK ni EXTRACTE PUR DE VAINILLA ni colorant en pasta o gel. hi havia AROMA A VAINILLA pero no l'he comprat pq era molt liquid i no se jo si era això. Trobar cacao en pols pur no desgreixat ha estat mision imposible, no l'he trobat, he comprat cacao pols pur desgreixat passa alguna cosa si es DESGREIXAT? dic jo que engreixarà menys no!? xD.

    la setmana vinent aniré al carrefour a veure si hi ha sort amb els ingredients que em falten!

    Per cert he anat de compres amb una amiga que em preguntava si podiem canviar el color del colorant per blau, per exemple, això afecta al sabor? jo crec que no oi? bé espero amb molta ansia la teva resposta!!

    ResponElimina
  7. LA ViRGEN quina complicació!! no m'extraña qe siguin hiper cars els cupcakes a les botigues... pq com el pobre pastisser hagi de recorre mig barcelona per comprar els ingredients els ven a preu d'or!!!
    jo m'he proposat fer-los i fins que no aconsegueixi tots els ingredients no pararé ja es un tema personal que tinc amb els cupcakes, si no es el dissabte vinent serà d'aqui un mes pero els faré...COSTI el que COSTI! :)
    gracies per l'ajuda!!!

    ResponElimina
  8. Uala!!! tens la mateixa amassadora que jo!!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. jejeje... no és tan fashion com la kitchen Aid... però funciona! ;P

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...