el Taller dels Pastissets: Pocoyó baila... paparamericano!

24 de febrer 2012

Pocoyó baila... paparamericano!

Coneixeu el Pocoyó? 
A mi me'l va presentar la meva amiga Ruth fa cosa d'un any. Són uns dibuixos animats molt monos d'un nen vestit de blau al que li encanta ballar (com a mi!!! el cert és que tenim estils diferents però ens respectem igual!).
Doncs bé, la filla de la Ruth en aquella època estava "loquita" pel Pocoyo i van decidir encarregar-me un pastís temàtic d'ell. De seguida va tenir clar que volia que tot el pastís fos ell i en 2D... a mi primer em feia una mica de respecte perquè els que havia vist fins aquell moment no m'acabaven d'agradar pel tema volums, els veia massa... plans. Però la veritat és que al final va quedar molt bé i a la Carlota li va agradar molt!

Fer pastissets en 2D mola perquè són fàcils de transportar i no hi ha perill de que es desmuntin. 


Per fer aquest pastisset vaig utilitzar un motlle rodó de 20 cm de diàmetre pel cap (com que havia de ser més alt que la panxa vaig fer servir 2 pa de pessics apilats), i un segon motlle rodó de 15 cm per la panxa. Per la mida que necessitava de panxa amb un motlle de 12 cm n'hagués tingut prou, però com que no en tenia cap d'aquesta mida vaig utilitzar el de 15 cm i després el vaig retallar. Els braços i les cames estan fets només amb fondant. Aquí a sota teniu una foto una mica "xusca" del procés... la setmana que ve tindré una càmara nova fantàstica i meravellosa amb la que faré unes fotos megaguais!


Per fer aquest tipus de pastís jo el què faig és imprimir-me un dibuix de l'interessat (en aquest cas del Sr. Pocoyó) en la postura que m'interessa i de la mida exacte que tindrà el pastisset. La meva impressió mesurava uns 30 cm des del cap fins la base de la panxa, sense comptar les cames. Després el que faig és calcar el contorn del cap en un tros de paper vegetal i el contorn de la panxa en un altre tros de paper vegetal, i els retallo.
Ara només queda col·locar cada paper vegetal sobre el pa de pessic corresponent i amb un ganivet retallar el contorn del personatge, aquesta part és força fàcil. 


Com podeu veure, un cop retallat el perímetre del cap i panxa els vaig tornejar (els hi vagi donar forma vaja...) amb un ganivet i un ratllador petit. Sempre que puc intento tenir un model del personatge de peluix o plàstic per poder-lo veure de perfil i representar-lo millor en el pastisset.




I per acabar us deixo un video del Pocoyó ballant el paparamericano, és la bomba quan es toca el culet! 

Per cert... aquest post va dedicat a la Ruth, companya de feina, amiga i una de les meves fans número 1! moltes gràcies per ser tan positiva i animar-me sempre en tot, ets genial! :)

2 comentaris:

  1. guapis!!!!!!! artista tu!!!! gràcies per la dedicatòria!!!!
    animo a tothom amb peques que t'encarregui un pastís, la cara de la Carlota va ser fantàstica!!!
    jo puc dir que són boníssims!
    tu ets molt crítica amb tu mateixa, massa!!! i jo ja no trobo gaires pastissos que superin els teus!!!
    xatiiiii quan siguis famosa ja no tindrem temps ni d'anar a esmorzar!!!!
    enhorabona pel blog!!!!
    ets la millor pastissera!!!!!!

    ResponElimina
  2. eii jo encara no n'he probat cap pero només de veure'ls ja m'agafa salivera... no sé com tens l'agenda però estic pensant en el 1r aniversari de la meva nevoda (al juny) crec q si et va b farem tracte!!!!
    :P

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...